Logo Društvo psorijatičara Hrvatske

Društvo psorijatičara Hrvatske - Croatian Psoriasis Association

Vrijeme je da se prestanemo sakrivati. Vrijeme je da počnemo djelovati!

Svjetski dan psorijaze

Svjetski dan psorijaze,koji se obilježava 29. listopada, postao je globalno događanje kojemu je cilj istaknuti težinu ove bolesti za više od 125 milijuna oboljelih u cijelome svijetu. Na 67. Skupštini Svjetske zdravstvene organizacije održanoj 2014. godine, članice su usvojile rezoluciju o psorijazi, priznajući je kao ‘kroničnu, nezaraznu, bolnu, nagrđujuću bolest koja ima onesposobljavajući učinak i za koju nema lijeka’. U rezoluciji se također potvrđuje psihosocijalni teret bolesti te činjenica da mnogi ljudi s psorijazom pate zbog nedostatka informiranosti i pristupa zadovoljavajućem liječenju. Rečeno je to na edukativnoj radionici koju je u utorak, 25. listopada u Hrvatskom novinarskom društvu organizirao Zbor medicinskih i zdravstvenih novinara u suradnji s farmaceutskom tvrtkom Novartis.


Predavanje u Naftalanu

Jedan od najuglednijih svjetskih stručnjaka u liječenju psorijaze prof. Diamant Thaci prepoznao je Naftalan kao vodeće lječilište za psorijazu u Hrvatskoj i regiji te je u sklopu stručnog skupa, koji je okupio dermatovenerologe i ostale medicinske stručnjake, članove Društva psorijatičara Hrvatske te predstavnike udruga psorijatičara iz Češke, Slovačke, Slovenije i Srbije, predstavio najnovija dostignuća u liječenju ovog oboljenja od kojeg u Hrvatskoj boluje oko 80 tisuća ljudi.


KonferencijaPredavači su istaknuli važnost i značaj suvremenog pristupa u liječenju psorijaze s naglaskom na terapiju biološkim lijekovima koja omogućuje značajno poboljšanje kvalitete života bolesnika. Svi sudionici imali su priliku upoznati se i sa svim aktivnostima Društva psorijatičara Hrvatske i Svjetskim danom psorijaze koji se ove godine obilježava pod sloganom "Nada, akcija, promjena".

Povodom svjetskog dana psorijaze koji se obilježava 29. listopada, danas je u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan u Ivanić-Gradu održana stručna konferencija na temu „Mogućnosti liječenja psorijaze u RH danas“. U organizaciji Drušrva psorijatičara Hrvatske i Naftalana, konferencija je, kao središnje mjesto obilježavanja Svjetskog dana psorijaze, na jednom mjestu okupila eminentne stručnjake koji su kroz predavanja i raspravu govorili o trendovima u liječenju ovog oboljenja te ulozi i značaju primjene suvremenih terapija uz pomoć bioloških lijekova, s naglaskom na primjeni u liječenju psorijaze.


Svjetski dan psorijaze

Društvo psorijatičara Hrvatske i Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Naftalan ove godine zajedno organiziraju obilježavanje Svjetskog dana psorijaze prigodnim programom i tematskom konferencijom u Ivanić-Gradu, a izuzetna nam je čast pozvati Vas da nam se pridružite te svojom nazočnošću uveličate ovaj događaj koji će se održati u petak, 23. listopada 2015. u prostorijama bolnice Naftalan na adresi Omladinska 23a, Ivanić-Grad, s početkom u 10.00 sati.

Obilježavanje Svjetskog dana psorijaze značajan je događaj za mnoge naše sugrađane jer u Hrvatskoj od psorijaze boluje oko 80 tisuća osoba što je čini jednom od najčešćih kroničnih kožnih bolesti. Bolnica Naftalan, jedina u Europi, a i jedna od rijetkih u svijetu, u liječenju primjenjuje jedinstven prirodni resurs, naftalan, te je i kod nas i u svijetu prepoznata po vrhunskoj razini medicinske usluge u liječenju kožnih i upalnih reumatskih bolesti. Osim domaćim pacijentima, svoje usluge pruža i mnogim pacijentima iz Njemačke, Austrije, Rusije te nordijskih zemalja, a jedinstven prirodni resurs su primijenili i u proizvodnji vlastitih proizvoda – Naftalan kremi i Naftalan ulju - koji se izvoze na mnoga strana tržišta.


Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.