Celgenov Summit pod nazivom "ChangeMakers" održan u Boudry (Švicarska) od 19. do 20. listopada, okupio je nešto više od 120 pacijenata iz cijele Europe. Summit je objedinio pacijente oboljele od reumatoidnih, imunoloških, metaboličkih, hematoloških te ostalih bolesti. Svaka skupina pacijenata imala je svoju boju akreditacije kako bi se raspoznalo kojoj skupini pripada.

Nakon kratkog uvoda prvog dana i predstavljanja rasporeda Summita, uslijedio je Q&A session, na kojem su pacijenti bili slobodni postaviti pitanja na koja su odgovarali vodeći

Liga

26. travnja 2017. god. u Muzeju Mimara u Zagrebu održan je Regionalni sastanak udruga bolesnika sa reumatskim i koštano-mišićnim oboljenjima Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine te svečani događaj -25. godišnjica rada Hrvatske lige protiv reumatizma.

Čestitamo te želimo puno uspjeha i dalje našim kolegama iz Hrvatske lige protiv reumatizma.

Edukacija

Članovi DPH, Predrag i Ema na zanimljivoj edukaciji u organizaciji HALMED-a.

Edukacija „Praćenje sigurnosti primjene lijekova“, u organizaciji Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) održana je krajem travnja 2017. godine u Zagrebu.

Edukacija je bila prvenstveno namijenjena predstavnicima udruga pacijenata i studentima, koji su, kroz predavanja, rasprave, radionicu i okrugli stol, imali priliku saznati sve o postupku i koristima prijavljivanja sumnji na nuspojave lijekova, kao i o značaju aktivne uloge pacijenata u praćenju

...

Dvanaest udruga okupljenih u KUZ-u potpisalo je dokument o korištenju bioloških i biološki sličnih lijekova, s kojim žele upoznati Ministarstvo zdravstva, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i Hrvatsku agenciju za lijekove. Smatraju da svaki liječnik treba autonomno odlučivati o terapiji, a svako propisivanje izvornog biološkog, odnosno biološki sličnog lijeka, treba procjenjivati individualno na temelju kliničke procjene.

Capoeira

Od 10. - 12.02.2017. u Puli održao se 1st Batizado & troca de cordao Ago Capoeira u organizaciji Capoeira Cluba Pula/Ago Capoeira.

1th Agô Croácia - Batizado & troca de cordão je kroz program i kulturne aktivnosti održao nekoliko radionica Capoeira Angola i Regional, te je Capoeira Club Pula na ovom važnom događanju htio iskazati podršku cijelom Društvu psorijatičara Hrvatske i svim oboljelima od ove bolesti, noseći majice na kojemu je bio vidjliv i logotip našeg Društva.

Završili smo jednogodišnji ciklus treninga, doživjeli smo mnogo dobrih i