Edukacija

Članovi DPH, Predrag i Ema na zanimljivoj edukaciji u organizaciji HALMED-a.

Edukacija „Praćenje sigurnosti primjene lijekova“, u organizaciji Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) održana je krajem travnja 2017. godine u Zagrebu.

Edukacija je bila prvenstveno namijenjena predstavnicima udruga pacijenata i studentima, koji su, kroz predavanja, rasprave, radionicu i okrugli stol, imali priliku saznati sve o postupku i koristima prijavljivanja sumnji na nuspojave lijekova, kao i o značaju aktivne uloge pacijenata u praćenju sigurnosti primjene lijekova. Prijave sumnji na nuspojave lijekova koje HALMED zaprimi od korisnika lijekova osobito su dragocjen izvor informacija, a na ovaj način pacijenti izravno pridonose unapređenju sigurnosti primjene lijekova.