Logo Društvo psorijatičara Hrvatske

Društvo psorijatičara Hrvatske - Croatian Psoriasis Association

Vrijeme je da se prestanemo sakrivati. Vrijeme je da počnemo djelovati!

Fiksna kombinacija analoga vitamina D i kortikosteroida (kalcipotriol i betametazon) prva su linija inicijalne lokalne terapije za liječenje blage do srednje teške psorijaze prema novim hrvatskim smjernicama. Psotriol mast i gel sadrže fiksnu kobinaciju kalcipotriola i betametazona.

Psotriol mast je indicirana za topikalno liječenje stabilne psorijaze s plakovima koja odgovara na topikalnu terapiju u odraslih osoba.

Liječenje se provodi jednim nanošenjem masti dnevno tijekom 4 tjedna, a po potrebi može se provoditi i duže uz nadzor liječnika i do 52 tjedna.

Psotriol mast je na osnovnoj listi HZZOa i nema nadoplatu.

Psotriol gel je indiciran za topikalno liječenje psorijaze vlasišta u odraslih i topikalno liječenje blage do umjerene psoriaze s plakovima u odraslih.

Liječenje vlasišta se provodi jednim nanošenjem gela dnevno tijekom 4 tjedna, a za područja izvan vlasišta liječenje može trajati 8 tjedana, a po potrebi i duže uz nadzor liječnika.

Psotriol gel je na dopunskoj listi HZZOa i ima nadoplatu od 18,82 kn.

Dostupnost Psotriol masti na osnovnoj listi HZZOa bez nadoplate i gela na dopunskoj listi uz nadoplatu 18,82 kn, oboljelima od psorijaze daje mogućnost izbora fiksne kombinacije kalcipotriola i betametazona koja najviše odgovara “njihovoj psorijazi”.

Janssen

Plus.hr

WPD 2021

Ikona YouTube logotipa Ikona Facebook logotipa Ikona Instagram logotipa

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.